Vita:386

Innen: Programozás Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Rendkívüli népszerűségre tett szert, az otthoni számítógépekben ma használatos programok zömét még mindig a 386-os utasításkészlet használatával fordítják.

Doi, tudsz erre mutatni valamilyen forrást is? Már a Windows 98 is legalább 486-os processzort követelt, tehát onnantól kezdve nem volt semmi előnye a 386-os utasításkészletre korlátozni magad, ha egyszer úgyse futsz 486-osnál régebbi procin. Gyanítom, hogy még a legkonzervatívabb programok sem támogatnak Pentiumnál régebbi processzorokat, mert asztali PC-ben már úgysincs ilyen.Csaboka2 2010. augusztus 10., 06:26 (UTC)

Jól van, vegyük ki. Félig-meddig meg tudom támogatni. Megnéztem egy lapon, hogy milyen utasításokkal tud többet a 486 a 386-nál, ilyeneket találtam, hogy BSWAP, INVD, INVLPG, WBINVD. Megmondom őszintén, szerintem ezekkel nincsenek tele a Win32-re fordított programok. Mai Ubuntu csomagoknál ha megnézed, lényegében 2 architektúrára készülnek: amd64 és i386. Megintcsak nem teljesen biztos, de erős a gyanúm, hogy az utóbbiak jó része eldöcögne egy 386-oson. De mindjárt megnézem, mit tudok elfuttani egy emulált 386-os processzorral. Kiprónáltam egy XP-s telepítőlemezt, és megadom magam. Átírtam a mondatot.