Vita:C Sharp

Innen: Programozás Wiki

Ez a mondat teljesen értelmetlen, át kéne fogalmazni:

A C# arra készült hogy használható legyen beágyazott rendszerekben is az összetett, általános célú operációs rendszerektől a kis egyedi célrendszerekig.

Ennek sincs sok értelme:

Javítottam.

Habár a C# alkalmazásoknak gazdaságosan kell bánniuk a memóriával

Melyik nyelvnek nem kell gazdaságosan bánnia vele???? Picit ezt is.

Adattípusok: DateTime Ez mióta primitív adattípus? Ennyivel odasorolhatnánk a List<>-et, Stack<>-et, Queue<>-t és kismillió más "adattípust". Frankdavid 2010. július 8., 12:04 (UTC) Ki mondta hogy a datetime primitív adattípus ? Én a leggyakoribbakat soroltam fel, amivel

az átlag júzer a leggyakrabban találkozni fog. Később egyébként lesznek konténerek is, generikusok, lambda

kifejezések, csak picit kevés időm van írni.

interpet2: Ezt esetleg felhasználhatod: http://wiki.prog.hu/wiki/Objektumorient%C3%A1lt_programoz%C3%A1s Ide csináltam az oldal aljára egy példát, amiben van generikus, collection, lambda is.

Bizonyos körökben - akiknek van zenei képzettségük - jól ismert, hogy a "C sharp" elnevezés egyértelműen a zenei C hang fél hanggal való felemelését jelenti, amit a zenészek úgy jelölnek, hogy a C fölső indexébe kerül a zenei "kereszt" jel, s ez utóbbi megtévesztésig hasonlít a # jelre. Azaz a C# jelölés ez utóbbit próbálja utánozni. Maga a C sharp elnevezés angolszász körökben használatos, magyar (ill. germán) körökben ugyanerre a "cisz" elnevezés a bevett forma a "szí sharp" helyett. Szerintem illene a nyelvnek ezt a fajta megnevezését is megemlíteni, hiszen helyenként ez utóbbi is elterjedt. Tcs52 2010. augusztus 24., 19:20 (UTC)

Professzionális, Neumann elvű. Ezt meg tudná valaki magyarázni? (Mármint, ha nem marketinges szempontból nézzük, hanem szakmailag.) NevemTeve (vita) 2013. december 14., 09:41 (CET)