Vita:Rekurzió

Innen: Programozás Wiki

Főnök, nem lehetne a lap címe Rekurzió, a Rekurzív helyet? FlamingClaw 2010. július 16., 17:47 (UTC)

Nem kell ehhez főnök, neked is van egy "átnevezés" fül felül. Átneveztem az oldalt, de legközelebb magadnak is megcsinálhatod :) Csaboka2 2010. július 16., 17:56 (UTC)

Csaboka2 részére. Ok, köszi, nem tudtam, hogy én is átnevezhetem. Legközelebb megoldom.FlamingClaw 2010. július 16., 18:10 (UTC)

"Egyéb rekurzív feladatok Hatványozás. Fibonacci számsor megvalósítása. 0-tól n-ig az egész számok összege. (csak páros számok összege, csak páratlan számok összege). Szám kiírása visszafelé. Hanoi tornyai." - Ezek közül egyedül a Hanoi tornyai az ami rekurziót igényel - az összes többi vagy egy sima (verem nélküli) ciklusban megvalósítható, vagy pl. az egész számok összegénél egy egyszerű képlettel számítható, ciklus nélkül. Sting 2010. július 19., 09:16 (UTC)

[ Sting részére ]. Értem amit mondasz, nem is azért írtam oda mert csak rekurzívan lehet megoldani, hanem azért, mert a cikk elején példának a faktoriális kiszámítása van, ami állítólag a legismertebb példa. A felsorolás azért volt a cikk végén, hogy ezeknek a feladatoknak is lehet rekurzív megvalósítása. Azt is tudom, hogy általában a rekurzív megvalósításnak létezik iteratív megoldása is. FlamingClaw 2010. július 19., 17:03 (UTC)

Na, de mos érted - ennyi erővel minden ciklust alkalmazó algoritmust be lehetne ide írni, mert azokat is lehet rekurzív módon megvalósítani. Ugyanakkor teljesen nyilvánvaló, hogy teljesen felesleges a rekurzió használata, és csak vesztegeti a CPU időt meg a vermet - már csak ezért sem kellene népszerűsíteni a rekurzív megoldásokat ezekre a problémákra. Sting 2010. július 19., 18:32 (UTC)


[ Sting részére ]. Értem, részemről rendben.Csak arra gondoltam, hogy esetleg akit bővebben érdekel, akkor az megpróbálkozhat ilyesmi feladatokkal. Például amikor én hallottam először a rekurzióról akkor próbáltam ezeket, és kihívásnak nem volt rossz. FlamingClaw 2010. július 19., 19:07 (UTC)