„Adatbáziskezelő” változatai közötti eltérés

Innen: Programozás Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
(Átirányítás ide: Kategória:Adatbáziskezelők)
 
 
1. sor: 1. sor:
#REDIRECT [[:Kategória:Adatbáziskezelők]]
+
Az adatbáziskezelő rendszer [[adat]]ok tárolására, nyilvántartására, rendezésére és visszakérdezésére alkalmas [[szoftver]] vagy szoftverek csoportja. Az adatbáziskezelők legtöbbje ezeken az alapvető feladatokon túl olyan szolgáltatásokat is biztosít az [[alkalmazás]]ok számára, amelyek segítségével biztosítható az adatok több forrásból és/vagy több részletben történő felvitele, módosítása és lekérdezése esetén is az [[adatintegritás|adatok integritásának]] megsérülése (pl. [[tranzakciókezelés, jogosultságkezelés, stb.]]).
 +
 
 +
Az adatbáziskezelő rendszereket leggyakrabban az általuk alkalmazott logikai alapmodell alapján szokás csoportosítani és megkülönböztetni.

A lap jelenlegi, 2011. március 18., 01:40-kori változata

Az adatbáziskezelő rendszer adatok tárolására, nyilvántartására, rendezésére és visszakérdezésére alkalmas szoftver vagy szoftverek csoportja. Az adatbáziskezelők legtöbbje ezeken az alapvető feladatokon túl olyan szolgáltatásokat is biztosít az alkalmazások számára, amelyek segítségével biztosítható az adatok több forrásból és/vagy több részletben történő felvitele, módosítása és lekérdezése esetén is az adatok integritásának megsérülése (pl. tranzakciókezelés, jogosultságkezelés, stb.).

Az adatbáziskezelő rendszereket leggyakrabban az általuk alkalmazott logikai alapmodell alapján szokás csoportosítani és megkülönböztetni.