„Clean” változatai közötti eltérés

Innen: Programozás Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
(Új oldal, tartalma: „A '''Clean''', egy tisztán funkcionális programozási nyelv. Statikus, erősen típusos nyelv. A hollandiai Nijmegen egyetemen fejleszti. Fejlesztése 87-ben indult …”)
 
a (típuskezelés linkek)
 
1. sor: 1. sor:
A '''Clean''', egy tisztán funkcionális [[programozási nyelv]]. Statikus, erősen típusos nyelv. A hollandiai Nijmegen egyetemen fejleszti. Fejlesztése 87-ben indult kísérleti jelleggel arra vonatkozólag, hogy a modern fordítási technikákkal, lehetséges-e hatékony kódot fordítani egy tisztán funkcionális nyelvről.
+
A '''Clean''', egy tisztán funkcionális [[programozási nyelv]]. [[statikus típuskezelés|Statikus]], [[erősen típusos]] nyelv. A hollandiai Nijmegen egyetemen fejleszti. Fejlesztése 87-ben indult kísérleti jelleggel arra vonatkozólag, hogy a modern fordítási technikákkal, lehetséges-e hatékony kódot fordítani egy tisztán funkcionális nyelvről.
  
 
Számos, más funkcionális nyelvnél megszokott hasznos tulajdonsága van, pl:
 
Számos, más funkcionális nyelvnél megszokott hasznos tulajdonsága van, pl:

A lap jelenlegi, 2012. május 23., 00:21-kori változata

A Clean, egy tisztán funkcionális programozási nyelv. Statikus, erősen típusos nyelv. A hollandiai Nijmegen egyetemen fejleszti. Fejlesztése 87-ben indult kísérleti jelleggel arra vonatkozólag, hogy a modern fordítási technikákkal, lehetséges-e hatékony kódot fordítani egy tisztán funkcionális nyelvről.

Számos, más funkcionális nyelvnél megszokott hasznos tulajdonsága van, pl:


Szintaktikája első ránézésre nagyon hasonló a Haskell szintaktikájához.

Hello World! Clean-ben:

module hello
Start :: {#Char}
Start = "Hello, world!"