Vita:Előfordító

Innen: Programozás Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Sting (vitalap | szerkesztései) 2011. november 9., 16:32-kor történt szerkesztése után volt.
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

A 'cpp' nem a C++ szinonímája, hanem egy bináris program, a neve azt jelenti, hogy C-pre-processzor

$ cpp --version
cpp (Debian 4.3.2-1.1) 4.3.2
Copyright (C) 2008 Free Software Foundation, Inc.

LOL. Ezt jól félreértetted. Az eredeti szöveg nem azt mondta, hogy a "C++" az egy program, hanem hogy a C++ például egy olyan nyelv, amire igaz, hogy az előfordító esetében egy külön program - szemben pl. Pascal-lal, Assembly-vel, ahol az előfordító funkciói (pl. include-ok kezelése, makrók kifejtése, stb.) vagy nem is választható el élesen, nem képez külön fordítási menetet, vagy ha igen, akkor is nem külön programban van, mint a C/C++ esetében. Sting 2011. november 8., 21:05 (CET)

LOL. A javításodban a 'cpp' részt cserélted ki 'C++' -ra, azt sugallva, mintha a kettő között lenne valami kapcsalat. (Azt lehetne vitatni, hogy a Pascal-ban és Assembly-ben van-e előfordító, az utóbbi esetén a makróprocesszort lehetne annak nevezni, az előbbinél nincs ötletem.) Megjegyzés: esetleg lehetne a yacc-ról és a Pro*C-ről is egy szót szólni. NevemTeve 2011. november 9., 13:42 (CET)

A baj csak az, hogy nem a cpp-t cseréltem ki C++-ra, hanem az egész mondatod átírtam - az ugyanis eredetileg totális zöldséget tartalmazott. Hiszen az, hogy az elfordító külön program -e vagy integráns része fordítnak, nem annak függvénye, hogy Unix vagy Windows alatt működik -e az adott fordító - hanem a nyelv ill. esetleg a felhasznált fejlesztőeszközé. Sting 2011. november 9., 15:32 (CET)