„Vita:Karakterfüzér” változatai közötti eltérés

Innen: Programozás Wiki
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez
6. sor: 6. sor:
  
 
Ez a "füzér" borzasztóan mesterkélt, nem lehetne inkább "lánc"? (Az igazi persze a 'string' lenne.) [[Szerkesztő:NevemTeve|NevemTeve]] 2011. május 5., 05:20 (CEST)
 
Ez a "füzér" borzasztóan mesterkélt, nem lehetne inkább "lánc"? (Az igazi persze a 'string' lenne.) [[Szerkesztő:NevemTeve|NevemTeve]] 2011. május 5., 05:20 (CEST)
 +
 +
A "lánc" az "chain" angolul, nem "string". A "string" az "füzér"-t jelent - innen ez az egyébként klasszikusan igen bevett és régi fogalom a string magyar elnevezésére. "String" egyébként meg biztos nem lesz a szócikk címe, mert ez egy magyar programozás wiki, amelyben ahol ha van bevett magyar szavunk is egy adott kifejezés használatára, akkor azt kell alkalmazni. A "string"-et - mint szócikk-címet - hagyjuk meg az angol és más olyan nyelvű wikiknek, amelyekben nincs attól eltérő, az adott nyelvben honos fogalom erre az adatszerkezetre! [[Szerkesztő:Sting|Sting]] 2011. május 5., 14:00 (CEST)

A lap 2011. május 5., 14:00-kori változata

Ezt "Karakterek kódolása" bekezdést törölni fogom innen, mert így semmi értelme. Ez (ti. az alkalmazott kódolás) kívül esik a karakterfüzér, mint logikai adatszerkezet szkópján. A ~ mindössze egy kódsort tartalmaz, és az kizárólag az alkalmazások, könyvtár, operációs rendszer dolga, hogy a füzérben lévő bájtkódsort hogyan értelmezi - de ennek semmi köze a karakterfüzérhez, mint logikai adatszerkezethez. (Ennyi erővel az asszociatív tömbhöz vagy rendezésekhez is be lehetne írni ugyanezt a bekezdést.) Ezt karakterkódolás és kódábrázolás dolgokat külön címszavakban kellene tárgyalni, mellesleg nem úgy összekeverve, ahogy itt szerepelnek. Sting 2010. augusztus 10., 06:59 (UTC)

Hát ... úgy tűnt, hogy van helye implementációs részleteknek a szócikkben. Engem nem zavar, ha máshol van. Doi 2010.08.10.

Szerintem is egy külön, nagyobb méretű téma lenne a karakterkódolási módok és a kódlapok ismertetése, ugyanakkor rendkívül fontos is, mert nagyon sok hibalehetőség származik belőle. Emellett hiányolom még az elemi adattípusokat is (egész, logikai, valós, karakteres, mutató, stb.) valahogy hasonlóan az elemi adatszerkezetekhez. Ha máshol nem, akkor itt a karakteresnél inkább helye lenne az ismertetőnek.Tcs52 2010. augusztus 10., 18:31 (UTC)

Ez a "füzér" borzasztóan mesterkélt, nem lehetne inkább "lánc"? (Az igazi persze a 'string' lenne.) NevemTeve 2011. május 5., 05:20 (CEST)

A "lánc" az "chain" angolul, nem "string". A "string" az "füzér"-t jelent - innen ez az egyébként klasszikusan igen bevett és régi fogalom a string magyar elnevezésére. "String" egyébként meg biztos nem lesz a szócikk címe, mert ez egy magyar programozás wiki, amelyben ahol ha van bevett magyar szavunk is egy adott kifejezés használatára, akkor azt kell alkalmazni. A "string"-et - mint szócikk-címet - hagyjuk meg az angol és más olyan nyelvű wikiknek, amelyekben nincs attól eltérő, az adott nyelvben honos fogalom erre az adatszerkezetre! Sting 2011. május 5., 14:00 (CEST)