Vita:Programozási módszertanok

Innen: Programozás Wiki
A lap korábbi változatát látod, amilyen Doi (vitalap | szerkesztései) 2010. augusztus 10., 06:39-kor történt szerkesztése után volt. (szócikkből kérdés)
(eltér) ← Régebbi változat | Aktuális változat (eltér) | Újabb változat→ (eltér)
Ugrás a navigációhozUgrás a kereséshez

Valami nekem ebben zavaros: a moduláris / monolitikus programozás a kód szervezéséről szól, mellé tartozik még a strukturált és az objektum-orientált programozás is, ez egy olyan felosztás, hogy mik a kódolási és fordítási egységeink. A vízesésmodell / agilis modell az meg egy programozási életciklus modell, ami nem a kóddal foglalkozik, inkább a feladat megoldására fókuszál. Külön kéne választani a kettőt, tud valaki jó nevet az első kategóriának?

Technika?

Átírtam a lapot, de még mindig nem az igazi :)


Tudtok linkelni angol nyelvu forrast a programozasi paradigma es technika elkuloniteserol..? Ha nem, beolvasztom az alfejezetet a programozasi paradigmakba! --Klorand 2010. július 27., 09:43 (UTC)

Wikipedian a modularis programozast a programozasi paradigmaknal targyaljak, ezert is javaslom, hogy helyezzuk at a paradigmakhoz!

"A vízesésmodell / agilis modell az meg egy programozási életciklus modell, ami nem a kóddal foglalkozik, inkább a feladat megoldására fókuszál." Helyesebben: nem *csak* a koddal, hanem az egesz fejlesztesi folyamattal, nevezhetjuk meg programozasi/szoftverfejlesztesi modszertannak vagy szoftverfolyamat modellnek... --Klorand 2010. július 27., 10:03 (UTC)


paradigma és technika elkülönítése: ez csak egy érzés, de paradigma az egy keret, amiben gondolkodunk (pl. moduláris programozásnál az, hogy a programot modulokból fogjuk felépíteni, amik interfészen - API-n - keresztül tartják a kapcsolatot), moduláris fejlesztési technika meg az, hogy a fájlokba milyen módszer szerint pakolod a kódot (pl. egy modul - egy fájl, vagy külön bontod a deklarációt és az implementációt, ilyesmi). nem nagyon tudom egzaktul megfogni a lényeget, lehet hogy egyszerűbb lenne az egészet átpakolni a paradigmákhoz?


"ez csak egy érzés" - talan egy szakmai wikiben a cikkeket nem az erzeseinkre kene alapozzuk... --Klorand 2010. július 27., 13:24 (UTC)


Á, ez a szakma nagyon sokszor nem egzakt, hasznos ha néha nem nyomja el az ember a megérzéseit


Szreintem annyira nem néz ki jól a szócikkben egy kérdés. Főleg nem vastagítva.